От партията внасят писмо до президента и МС

„Възраждане” внасят писмо до президента Румен Радев и Министерския съвет с искане в преговорния екип за предоговаряне на Плана за възстановяване в частта „Енергетика”, да бъдат включени президентите на синдикалните организации у нас. Аргументът е, че те най-добре ще могат за защитят интереса на работещите във въглищните централи.

От „Възраждане” посочиха, че все още не е формиран екип и в момента се работи по този въпрос. Не е ясна и датата кога започват преговорите с ЕК. Според решението на НС, до края на март от българска страна трябва да бъде изготвен механизмът, който ще предложим на Брюксел и ще чакаме одобрение. 

„Решението на НС касае отваряне на плана в честта „Енергетика” и декарбонизация на електрическата енергия от въглища. Най-добре ще защитят работниците в сектора. Оттук нататък всичко е в ръцете на президента и Министерския съвет”, заяви  Искра Михайлова.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.