Мащабната операция е срещу лихварството

Мащабна операция срещу лихварството в един от видинските квартали. При акцията има и задържани. Местни хора твърдят, че служителите на ГДБОП са нахлули и на грешен адрес. От МВР отричат и коментират, че адресът е точният, а в парцела има няколко незаконни къщи.  

Акцията в ромския квартал на Видин „Нов път“ e започнала още по тъмно. Според хората една от къщите е проверена по погрешка.

„Не е нормално да объркат къщата. В нея не живее никого. Повече от 5-6 години хората са в Германия”, обясни Краси Пенев.

„Погрешка са направили това. Аз и не разбрах защо влизат. Казаха ми да влизам вътре и да не говоря много”, разказа Славка Игнатова.

Мащабна операция на ГДБОП във Видин, има задържани

От прокуратурата отрекоха да има объркан адрес, но по неофициална информация полицията ще подмени с нова разбитата врата.

На друг адрес са арестувани трима души. „Беше ужас. Счупиха вратата, не са дошли като хората, а посред нощите. И са ни травмирали децата”, оплака се Силвия Цветанова - близка на един от задържаните.

Според първоначалната информация участниците в лихварската група са давали заеми на жители на квартала и на малолетни деца. При разследването е установено, че са използвали насилие, за да си върнат парите.

„Някой нещо им е казал, че ние сме били престъпна група. Каква група? Аз работя 15 години в Гърция”, добави Цветанова.

Разпитите на задържаните и свидетели продължават.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.