Мандат за преговори от своите членове ще поискат и другите две политически сили от коалицията ДБ

Ръководството на „Демократи за силна България” получи мандат да води преговори с „Продължаваме промяната” за обща коалиция на изборите на 2 април.

С очакване, че ще получи зелена светлина да участват в преговори с „Продължаваме промяната” започна съвещанието на ДСБ.

„Аз очаквам днес да получим от нашите активи да водим преговори – „Демократична България” с ПП за съвместно явяване на изборите, надявам се да получим тази подкрепа”, заяви Атанас Атанасов. И я получиха.

„Поставяме си висока цел – първа политическа сила и първи мандат за правителство. Защото е изключително важно кой ще управлява страната до местните избори, ако искаме да разбием феодализма на ГЕРБ в големите общини и да не допускаме служебната власт или правителство, доминирано от ГЕРБ, да управлява страната, защото корупционните практики, през които се контролира държавата, са известни на всички”, заяви Атанас Атанасов.

От „Продължаваме промяната” дадоха съгласие за общо явяване на изборите с десницата.

„Това е първа стъпка на един процес, който се казва обединението на добрите сили. Тук сме, за да започнем този процес, но той ще бъде много по-голям от сбора на няколко партии. И на следващите избори ще видим една голяма лавина от хора, които казват: „Заедно можем повече”, заяви Кирил Петков.

Мандат за преговори от своите членове ще поискат и другите две политически сили от коалицията „Демократична България” – „Да, България” и „Зелено движение”.

„Да намерим онази формула, която ще ни позволи да излъчим силно демократично, реформаторско управление, защото виждаме, че и в политиката има вакуум. И ако не можем да наложим такова управление с такъв дневен ред, властта отива другаде”, заяви Христо Иванов.

 Така, ако всички споменати партии кажат „да” на преговори за общо явяване на изборите, скоро ще започнат и разговори по същество как това да се случи до 2 април.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.