Българският военен научно-изследователски кораб, който за първи път плава към Антарктида, вече наближава бреговете на Аржентина

Плаване като никое друго и мисия като никоя досега. Българският военен научно-изследователски кораб, който за първи път плава към Антарктида, вече наближава бреговете на Аржентина.

В „Темата на NOVA”  специалният ни пратеник Благой Цицелков разказва за най-интересните моменти от първото плаване. Един от членовете на екипажа, с които ни среща, е курсантът Елица Цонева. Тя разказва за това колко важни са задачите ѝ на кораба и какво би могло да се случи при евентуална авария в някоя от системите.

Димитър Василев пък е опитен моряк, който е бил в почти всички морета и океани, които познаваме. Слиза от корабите, за да създаде семейството и става преподавател. Този път е на кораба, за да предава опит.

От екипажа казват, че това да си толкова далеч от всичко познато за дълго време, донякъде е плашещо. Най-добрият лек за това е… многото работа. А тук тя не липсва – 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.