Може ли тенденцията да се пренесе и у нас

В Европа отчитат бум на продажбата на луксозни часовници втора употреба. Причините, според експерти, са две. Едната е, че цената на употребяваната стока е по-поносима, а втората – т.нар. поколение Z, което предпочита луксозни стоки, но ги употребява по по-отговорен начин.

Една от водещите марки на пазара стартира програма за продажба на сертифицирани часовници втора употреба в шест европейски държави.

При покупка на употребяван часовник, трябва много да се внимава, за да не станем жертва на измама. „Имитациите ги правят почти като оригиналните”, алармира експертът по часовници Ардашес Ованезов. Той не препоръчва купуването на пдобен аксесоар онлайн. 

Оказва се, обаче, че в някои от случаите цената на употребяван часовник може да е дори по-висока. „На доста от топ брандовете няма възможност да си купим от магазина директно, защото квотите са разпродадени”, обяснява експертът Петър Петров.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.