Това предизвика сериозни дискусии в социалните мрежи, особено сред феновете

На необичаен момент станаха свидетели зрителите на двубоя от турнира за Купата на Футболната асоциация в Англия между отборите на "Рексъм" и "Шефийлд Юнайтед", пише Гонг.

През втората част на срещата главният рефер Дийн Уайтстоун вдигна директен червен картон на Даниел Джебисън от състава на гостите. Впечатление обаче направи формата на картона. Той бе кръгъл, а не с обичайната си правоъгълна форма.

Това предизвика сериозни дискусии в социалните мрежи, особено сред феновете. В крайна сметка се оказа, че това не е новост във футбола.

В коментарите в социалните мрежи рефер обясни, че овалните картони са били въведени преди години, за да „помагат” на футболистите, които не могат да разпознават цветовете. Кръглата форма също е в помощ и на съдиите, които могат да извадят червения картон по-бързо, разпознавайки формата му в джоба си.

През вече далечната 1999 година, небезизвестният английски рефер Юрая Рени също прибягва до използването на кръгъл червен картон, гонейки от игра легендарния нападател на "Нюкасъл" Алън Шиърър.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.