Жертвата е на 59 години

Смърт на пътя и бягство от мястото на катастрофата. Шофьор на микробус уби пешеходец, карайки на заден ход, след което избяга. Инцидентът е станал на паркинг в Пловдив. Загиналият е мъж на 59 години. Часове по-късно водачът е открит в Благоевградско. 

Според окръжния прокурор на Пловдив Ваня Христова обвиняемият и негов близък са посетили Пловдив за търговия с картофи. "Извършителят е привлечен към наказателна отговорност и е задържан за 72 часа. Предстои внасяне на искане за задържане под стража. Поради това, че е избягал от произшествието, му е повдигнато по-тежко обвинение. Установен е и задържан по-късно в района на Гоце Делчев", обясни тя. 

Пешеходец загина на пътя Пловдив-Асеновград

По думите ѝ данните сочат, че водачът се е изплашил и затова е избягал. "Не е видял пешеходеца първоначално, но не е и проверил за хора и препятствия, потегляйки на заден ход. Има данни, че е предоставил микробуса на негов близък и е взел автомобил. Бил е наясно, че е издирван. Лицето има дребни криминални прояви далеч във времето и пътни глоби, които са платени и не са значителни. По-тежко наказуемо е бягството от мястото на произшествието - от 3 до 15 години затвор", разкри прокурорът.

Повече вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.