Случаят е от Видин, а от учебното заведение отричат обвиненията

Майка от Видин твърди, че детето ѝ почти е колабирало в училище и не му е обърнато никакво внимание. То е имало силни болки в корема и плачело. Според родителя учителите са пренебрегнали състоянието на детето, въпреки че то седяло превито в коридора на училището. По-късно момичето било транспортирано от родителите и оперирано по спешност в „Пирогов”.

„Детето ми звънна, плачейки, че има резки болки в корема. Тя ме молеше да я взема и ми обясняваше, че умира от болка. От стола се е качила в класната стая, седнала на чина и болките станали още по-резки. След това излязла в коридора и се свлякла на земята”, обясни майката на детето.

Родителят се възмущава на това, че учителят в часа не се е поинтересувал защо детето излиза. „В коридора се свлича на земята. Друга госпожа излиза, вижда я, пита какво ѝ е и когато разбира, че ми се е обадила, влиза в стаята. Никой не сигнализира, че това дете е на земята като куче”, добави майката.

От епикризата от болницата става ясно, че момичето е било с остър апендикс. Майката твърди, че от училището никой не се е свързал с нея. Не я попитали и дали детето е добре. „Когато разбраха, че съм извикала екипа на NOVA, започнаха, през трети лица, да ми казват, че е хубаво да откажа интервюто, защото ще заведат колективен съдебен иск срещу мен”, посочи тя.

От училището обясниха в позиция, че са прегледали камерите и са разговаряли с учителите. От учебното заведение не са съгласни с твърденията на майката и според тях преподавателите са обърнали внимание на момичето и са му предложили да го заведат до фелдшера, но то отказало, като обяснило, че майка му ще го вземе.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.