Той предупреди, че продуктът може да доведе до алергия

Поредна измама с името на известен лекар. Намесиха д-р Мирослав Ненков във фалшиви реклами за лекарства. "Това е една измама, която ползва моето име. Нямам представа за какво са тези неща. Една от двете реклами е на продукт, който се произвежда у нас от дружест, собственост на руска гражданка. Моят адвокат се свърза с тях и оттам отговориха, че не е вярно. Това не са лекарства, а вероятно някакви боклуци, щом се рекламират така", заяви д-р Ненков в ефира на "Здравей, България". 

Замесиха водещите на „Здравей, България“ в измама с фалшива реклама

По думите му негови представители са закупили бройка от първия продукт и са го изпратили за изследване. "Изпращачът на стоката е с руско име, по телефона имаше руски акцент. Моят представител е бил принуждаван да купи повече, защото продуктът не действал самостоятелно. Цената му е 60 лева. Хостингът е регистриран извън ЕС и това са компании, които позволяват такъв тип интернет измами. Плащането става за дружество, регистрирано в Обединеното кралство на руско име. По случая са активизирани са ГДБОП, прокуратурата, БАБХ и Асоциацията за защита на потребителите", разкри Ненков. И предположи, че това е "съветска група" за измами в България. 

Според него за първия продукт са установени всички лица и собственикът. "Не знам какъв е ефектът от него, но съставките му могат да предизвикат алергична реакция. Дори мои близки ми звънят да ме питат дали е добър, но аз не го рекламирам! Никога не бих рекламирал лекарство или хранителна добавка", категоричен е д-р Ненков. 

Повече вижте във видеата.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.