Съпругата на британския престолонаследник подпомага различни благотворителни инициативи

Катрин, принцесата на Уелс, стартира кампанията "Формирането ни" (Shaping Us) в подкрепа на децата в първите години от живота им, съобщи ТАСС, позовавайки се на публикация във в. "Таймс".

"Основната цел на кампанията е да привлече вниманието към изключителното значение на ранното детство и как то влияе върху формирането ни като възрастни. На този етап ние полагаме основите на живота", каза съпругата на британския престолонаследник.

Според принцесата на Уелс проектът "ще помогне за отглеждането на бъдещи поколения от щастливи и здрави възрастни". 

Като част от кампанията е заснет и 90-секунден анимационен видеоклип с фигурки от пластилин, който разказва за първите пет години от живота на малко момиче на име Лейла. Британците ще могат да го видят във вторник вечер на площад "Пикадили" в центъра на Лондон. 
Преди това клипът беше представен в централата на Британската академия за филмово и телевизионно изкуство (BAFTA). От петък той ще бъде прожектиран във всички кина в Обединеното кралство преди началото на филмите. 

Катрин, принцесата на Уелс (с моминско име Кейт Мидълтън), е родена през 1982 г. През 2001 г. постъпва в университета "Сейнт Андрюс" в Шотландия, където се запозна с принц Уилям, внук на кралица Елизабет Втора. Двойката се венча на 29 април 2011 г. в Уестминстърското абатство. 

Понастоящем съпругата на британския престолонаследник се занимава активно с благотворителност и участва в дейностите на различни фондации и организации. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: ЕЛЕНА ХРИСТОВА, БТА