Виртуозът на металните дрехи беше известен с чувството си за формула и ексцентричност

Големият дизайнер, парфюмерист и бизнесмен Пако Рабан почина на 88 години, съобщи вестник "Льо Монд".

Той беше влюбен в Британия, където и почина. Великият френско-испански моден дизайнер Пако Рабан почина в Портстал на 88-годишна възраст, стана ясно днес. Дизайнерът, който беляза света на модата за повече от половин век, имаше къща на брега на морето.

Пако Рабан, от баски произход, намира убежище във Финистер, департамент в Бретания през февруари 1939 г. заедно със семейството си. Оттогава той изпитва непоколебима любов към региона Морле, където живее, както и към квартала Рекувранс в Брест.

"Не всеки може да бъде звезда. Трябва да знаете как да бъдете умни (...) Основното е да накарате хората да говорят за вас, да се отличавате от другите. Никога не копирайте", казва той на учениците от лицея La Croix-Rouge в Брест, с които се запознава през 2010 г.

Пако Рабан, виртуозът на металните дрехи, е известен с чувството си за формула и ексцентричност. Отвъд модните подиуми на висшата мода, бретонецът по душа, който твърди, че е виждал Бог и извънземни, умееше да влиза в заглавията на вестниците със своя вкус към паранормалното.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС