Най-тежка е ситуацията от южната страна на прохода „Шипка”

Трети ден остава усложнено преминаването през прохода „Шипка“.

Днес температурите там достигнаха до -12 градуса, духаше на моменти и бурен вятър, който в комбинация със снега затрудни почистването на прохода.

За последните три дни снежната покривка на прохода "Шипка" достигна до близо метър. 

Проблем при почистването на прохода е и липсата на толерантност от шофьорите. Днес огледало на снегорин е било счупено от преминаващ камион.

При почистването основния проблем беше бурния вятър в подножието на прохода. Заради него се образуваха опасни участъци с почти нулева видимост.

 

 

У нас след обилния снеговалеж проходите „Хаинбоаз”, „Шипка” и „Петрохан” са отворени, но движението е при зимни условия.

Новата снежна покривка на „Петрохан” бе 40-50 см, а температурите стигнаха до около минус 10 градуса. Четири снегорина почистваха платното, 25 – в цялата област Монтана. 

Пътното платно беше почистено и опесъчено. На места имаше заледени участъци, а видимостта бе намалена.

От ПСС предупредиха, че има опасност от лавини.

От пътноподдържащата фирма апелират шофьорите да проявят търпение и да не предприемат изпреварване на снегорините, както и да карат внимателно и да съобразят скоростта с метеорологичните условия.

 

Най-тежка бе ситуацията от южната страна на прохода, защото има зимна виелица. Служители на снегопочистващите фирми апелират да има толерантност на пътя, защото има избити огледала на снегорини.

„Снеговалежът е обилен, вятърът е доста силен и двете неща в съвкупност създават адски проблеми за работата на нашите колеги. Проблемните участъци са по целия път в този район, тъй като в момента има много силен вятър, който създава предпоставки за нови преспи
Единственото нещо, за което умолявам хората, е да не ходят да си правят забавление по прохода, тъй като създават предпоставки за ПТП-та и може да направят някоя огромна беля”, заяви Николай Петров, представител на снегопочистващата фирма.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.