Те настояват за 30% увеличение на заплатите

Служители на градския транспорт се събраха на протест в София. Протестиращите настояват за 30% увеличение на заплатите. 

Богомил Маринов, шофьор в „Столичен електротранспорт“, заяви за БТА, че от сектора са готови на ефективна едночасова стачка в сутрешен пиков час. Днес в Столичната община местна администрация, транспортни синдикати и дружествата на публичния транспорт в София провеждат среща във връзка с поисканите от работещите в градския транспорт на 24 януари подобрения на условията на труд в системата.

В края на януари ръководствата на транспортните синдикални организации към КНСБ и КТ „Подкрепа“ се срещнаха със заместник-кмета по финанси на Столичната община Дончо Барбалов, директорите на общинските транспортни дружества „Автотранспорт“, „Електротранспорт“ и „Метрополитен“, и Центъра за градска мобилност, за да обсъдят проблемите в обществения транспорт на София, като основният фокус бе именно увеличението на възнагражденията на всички категории работещи в градския транспорт. Тогава страните се разбраха, че всяко от транспортните дружества трябва да предостави допълнителна информация за продължаване на преговорите по темата.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Елена Несторова, БТА