Германският автомобилен гигант влага все повече средства в електрически коли

Германският автомобилен гигант BMW ще инвестира 800 млн. евро в централния мексикански щат Сан Луис Потоси за производство на батерии с високо напрежение и напълно електрически модели. Това съобщи концернът в края на миналата седмица.

Разширяването на местния завод ще доведе до разкриването на нови 1000 работни места и представлява последния тласък на компанията към света на електрическите превозни средста. BMW се стреми да достигне повече от половината си продажби изцяло от такъв тип до 2030 г.

РЕКОРД: Продажбите на електромобили в ЕС скачат рязко

Над 500 млн. евро от инвестицията ще отидат именно за изграждането на център за сглобяване на батерии на територията на съществуващия завод на производителя. Останалите 300 млн. евро ще се използват за адаптиране и разширяване на цеха за каросерии и изграждане на нова поточна линия за инсталиране на батерийни пакети, казват от компанията.

Информацията идва след няколко други скорошни разширения на заводи на BMW през последните месеци. Компанията обяви, че ще инвестира 1,7 млрд. долара в САЩ и 2 млрд. евро за фабрика в Унгария.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.