Експерти по сигурността не изключват съмнителни лица да се възползват от създадените хуманитарни коридори

Няма опасност от нова мигрантска вълна към България след земетресението в Турция. Това каза министър Иван Демерджиев при посещението си във Враца.

По данни на външното ни министерство много граждани на южната ни съседка, установили се в Западна Европа, искат транзитно да минат през наша територия, за да помогнат при разчистването на щетите. Затова е създадена организация за бързо издаване на визи. А експерти по сигурността не изключват съмнителни лица да се възползват от създадените хуманитарни коридори.

Председателят на Софийски форум по сигурността Йордан Божилов заяви, че на този етап трудно можем да говорим за мигрантски вълни, породени специално от земетресението и щетите.

„Не може да се изключва, че различни лица или групи, включително даже да не са от тези региони, които са пострадали, могат под прикритието или, позовавайки се на земетресението и разрушенията, да опитат преминаване в Европа“, допълни той.

ВСИЧКО ЗА СМЪРТОНОСНИЯ ТРУС В ТУРЦИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.