За предсрочния вот през април са предвидени общо 8 млн. лв.

До поредния предсрочен вот остават по-малко от 2 месеца и подготовката вече е в ход. За секциите, които ще бъдат разкрити зад граница, отговоря външното ни министерство.

За вота на 2 април ще бъдат разкрити около 750 секции зад граница. Такива са плановете на външното ни министерство. Те ще бъдат по-малко в сравенение с предходни избори, но за сметка на това ще бъдат ангажирани повече служители - около 1000 души ще бъдат командировани. Според външният ни министър Николай Милков причината за това са последните промени в Изборния кодекс.

За предсрочния вот през април са предвидени общо 8 млн. лв. - с около 2 млн. лв повече от предходните избори. Според Милков част от тази сума ще бъде върната обратно в хазната. 

“В тези избори отново ще бъдат ангажирани всички структури на Външно министерство. Ние искаме всички български граждани в чужбина, които пожелаят, да могат свободно и безпрепятствено да упражнят правото си на глас. За тази цел очакваме организирането на около 750 секции. Предвид постоянно променящата се законова уредба, нещата се усложняват постоянно”, каза Милков.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.