Темата коментират Огнян Киряков и Александър Христов

Chat-GPT е езикова машина, която използва статистика, обучение с подсилване и обучение под наблюдение, за да индексира думи, фрази и изречения. Въпреки че няма реална "интелигентност" (не знае какво "означава" дадена дума, но знае как се използва), тя може много ефективно да отговаря на въпроси, да пише статии, да обобщава информация.

Огнян Киряков, който е консултант "Оптимизиране на бизнес процеси и продуктивност", обяснява, че изпозва чата за генериране на писмо, с което да се свърже с изпълнителни директори на компании, за да предложи услугите на клиента си. Признава, че текстът не е на ниво, което да се изпрати директно и трябва да се редактира. "Трябва да е много кратко, опростено и ясно какво искаш. Само около половин час работа ми отне писането на писма с помощта на изкуствения интелект. Чатът дава възможност да се контактува с машината директно, както с човек", посочи той. 

Приложение позволява да си чатиш с Хитлер, Исус и Наполеон

Според него ще има значително подобрение в качеството на чатботовете и няма да се разбира, че си комуникираш с машина. "Чатът отразява написаното в мрежата, взема го предвид и го подрежда в комуникацията си с потребителя", обясни Киряков.

Политическият PR Александър Христов споделя, че изкуственият интелект ще оптизмизира работата. "Пробваме да се пишат кратки текстове. В политическите кампании се генерират фалшиви новини чрез изкуствен интелект. В Китай е задължително да се упомене когато се използва такава технология. Творческият процес обаче не може да се замести от изкуствен интелект, дребни технически оперативни неща обаче могат", смята той.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.