Украинският президент пристигна днес на изненадваща визита във Великобритания

Президентът на Украйна пристигна на изненадваща визита в Лондон. За втори път, откакто започна войната, Володимир Зеленски напуска страната. Той беше посрещнат от премиера Риши Сунак на летище Станстед.

След това се срещна с депутатите от двете камари на парламента и държа реч. После следваше аудиенция в Бъкингамския дворец за среща с крал Чарлз Трети. Очаква се утре Зеленски да посети Париж.

В речта си пред британския парламент, президентът благодари на Великобритания за помощта срещу руската инвазия. Зеленски каза, че британците са избрали справедливата кауза и историята ще запомни действията им в решителните моменти. 

"Знаем, че Русия ще загуби. И вече знаем, че победата ще промени света. Промяна, от която всички се нуждаем. След нашата победа, всеки агресор, независимо голям или малък, ще знае какво го чака, ако атакува международния ред. Всеки агресор, който опита да промени границите със сила или да наложи своята диктатура чрез проливането на кръв, както прави престъпния режим в Кремъл, ще понесе загуба", каза Зеленски.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.