Благовеста иска да се прибере, но едно от децата ѝ няма български паспорт

Четвърти ден наша сънародничка с пет деца живее в класна стая в град Кайсери. Къщата им е напукана от земетресението и е опасна за обитаване.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК 

Благовеста иска да се прибере в България, но не може да предприеме пътуването към родината, защото едно от децата ѝ няма български паспорт.

„Живея тук от година. Завари ни вкъщи. Първото беше в 04:15 часа, завари ни вкъщи. След това бяхме навън. Прибрахме се на обяд, мислехме, че всичко е отминало. Тогава удари второто земетресение. Паднаха лампи, напукаха се стени. Сега сме в едно училище”, разказа Благовеста. „Днес мои приятели ми пуснаха пари, купихме одеяла, възглавници. Излязохме много бързо от вкъщи и нямахме и тях”, разказва още Благовеста. „Купих готови храни, пакетирани, за децата. Магазините са затворени, не знаем какво ще се случи. Има по-срутени места от тук и всички екипи са там. Няма кой да дойде и да ни каже дали можем да се приберем, или не”, заяви Благовеста. „Едното ми детенце няма паспорт. Има и много разрушения по пътищата. Не знам как стоят нещата с пътуването, дали може да се пътува. Единствено имам нужда от паспорт за детето ми, за да се приберем”, заяви Благовеста.

ВСИЧКО ЗА СМЪРТОНОСНИЯ ТРУС В ТУРЦИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.