Спортисти от Пазарджик събират помощи за засегнатите от земетресенията

Освен да носи победи и трофеи, спортът има силата да обединява в най-трудните моменти. Поредното доказателство дойде от волейболния отбор на „Хебър” и община Пазарджик, които обединиха усилия в помощ на пострадалите от земетресението в Турция и Сирия. Шампионът на България е лично засегнат от бедствието, тъй като човек от треньорския щаб на отбора губи свои близки при трагедията.

От години Айкут Айдън работи в Пазарджик като статистик на отбор. Свързва времето у нас с много хубави моменти, тъй като „Хебър” печели почти всички трофеи на волейболния терен.    

„Изгубих толкова много приятели заради земетресението, не знам как се чувствам в момента. Толкова много волейболисти, спортисти загинаха. Много са и под срутените сгради, чакайки да им помогнат”, сподели мъжът.

Присъствието на Айкут допълнително мотивира ръководството на клуба, което съвместно с общината организира благотворителна инициатива за пострадалите.

Репортер: Лора Стоянова

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.