Той посочи какво трябва да има в раницата за първа необходимост

Земетресенията трудно се предвиждат. ПБЗН работи в посока превенция и предварителна подготовка на екипите и на населението. Другата част от работата ни е директна оперативна реакция по издирване и спасяване на оцелели. Това каза директорът на РСПБЗН Стара Загора Стоян Колев в предаването „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

Той каза, че за всяко бедствие хората могат да предприемат действия по подготовка. Като такива той посочи, че е нужно да се знае къде в жилището има носещи стени, стоманобетонни колони, където да застанат хората при първия трус. След това, взимайки раницата за бедствия, да напуснат сградата по безопасен начин, допълни той.

Българските доброволци в Турция са открили петима оцелели (СНИМКИ)

Колев каза, че в раницата за бедствия трябва да има неща от първа необходимост. Той посочи, че е важно да има фенерче с резервни батерии, леки превързочни материали, радио, лични документи, аптечка, 2-3 л. вода и др. Трябва да се уточни и място за събиране на семейството, допълни специалистът.

ВСИЧКО ЗА СМЪРТОНОСНИЯ ТРУС В ТУРЦИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

Повече вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.