Политикът каза, че потенциалът на Горанов е важен за партията

От ГЕРБ не приемаме включването Владислав Горанов в списъка „Магнитнски“ като „имиджова щета“.  Усещаме, обаче, изкушението на някои да се възползват от това в предизборната кампания.

Това каза Росен Желязков от ГЕРБ в предаването „На фокус с Лора Крумова“ по NOVA.

Думите на Борисов бяха ясни, той посочи степента на политическия ангажимент, който една политическа формация може да отправи към свой член, каза Желязков. Борисов каза, че партията не може да направи повече от това, което е направила по отношение на Горанов, допълни той.

За Владислав Горанов той каза, че е човекът, осигурил финансовата дисциплина и финансирането на първите 8 изтребители F-16.

Желязков бе категоричен, че Горанов не трябва да бъде изключен от ГЕРБ. „Неговият експертен потенциал е важен за партията. Той е брилянтен финансист с признати действия в рамките на ЕС“, допълни политикът.

Той коментира и Закона, който внесе Крум Зарков, за съдебна реформа.

На въпроса дали смята, че от ГЕРБ са подведени и че в основата на санкциите срещу Владислав Горанов стои факта, че не са приели законопроекта на Зарков, Желязков отговори: „Да. Смятам, защото бяхме вкарани в тясната ниша на говоренето, че не искаме това нещо. Ние казахме, че искаме да се съобразим в всички аргументи, включително и на ВКС, за противоконституционност на някои от разпоредбите.“

Желязков допълни: „Загубихме процесът за второ гласуване с тактическия ход на ПП и ДБ да не се регистрират в залата и да пишат този пасив на ГЕРБ.“

Желязков бе категоричен, че Горанов няма да е част от листите на ГЕРБ. Той коментира и отстраняването му като министър. „Това беше предложение на премиера, заради ширещите се опасения, че Горанов има връзки с ДПС“, посочи политикът.  Желязков подчерта, че Горанов е ценен като редови член на партията.

Повече можете да видите във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.