Коментар на доц. Татяна Буруджиева и Методи Андреев

Младите и прагматични хора в БСП не провиждат в нея - партия на 21 век. Има и друго поколение, свързано с БСП по друг начин. Така беше подета кампания за смяна на ръководството. Вече имаме ясна йерархична, пирамидална, властова партия. Това каза за "Твоят ден" политологът доц. Татяна Буруджиева.

Какви са шансовете за съставяне на кабинет в 49-ото Народно събрание

По думите ѝ българите приемат "Магнитски" като политически закон и така много лесно партиите ще могат да представят своите интерпретации. "В ситуация на големи скандали, спада активността. Всяка партия ще активизира твърдото си ядро, представяйки списъка като политическо обвинение. Законът в първия си вариант не предизвика тежко вълнение, вторият също няма да го стори", заяви тя. 

Бившият депутат Методи Андреев смята, че в една държава, превзета от мафията, не може да има автентични ляво и дясно. "В Германия, Франция и Италия не са обвинявани хора по "Магнитски"? Няма. Това се случва когато в държава партньор на САЩ няма воля за справяне с корупцията. Всеки си чете "Магнитски" съобразно своя интерес", коментира той. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.