Тийнейджърът се води на отчет в Детска педагогическа стая

14-годишен открадна кола и катастрофира в стълб на улична мрежа в Исперих. След сигнала за инцидента на една от оживените улици в града, полицаите установили, че е шофирал непълнолетен, който се води на отчет в Детска педагогическа стая.

„Лицето е познато на полицията от 2017 г., когато извършва кражба на велосипед. Тогава е заведен на отчет в Детска педагогическа стая. Направени са над 42 беседи с него, но явно няма голям резултат”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” гл. инспектор Константин Костов, началник на Районното управление в Исперих.

По думите му тийнейджърът е обрал хранителен магазин на 4 февруари и е отмъкнал сумата от 915 лева. Заловен е благодарение на качествените камери, инсталирани от собственика.

„Лицето има над 10 провинения. Ученик е в Гимназията по селско стопанство в града. От многодетно, бедно семейство е. Родителите явно не могат да окажат голям контрол, въпреки че е говорено с тях”, посочи инспектор Костов.

По думите му младежът е катастрофирал с автомобила на свой братовчед. Знаел е, че докато той е на работа, ключовете от колата стоят в жабката.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.