По думите му също така голяма част от над 81 000 души, ранени при земетресенията, са вече изписани от болниците

Турция е благодарна на всички държави за помощта, която оказаха за издирването, спасяването и подпомагането на Турция след мощните земетресения, разтърсили страната на 6 февруари, заяви днес турският президент Реджеп Тайип Ердоган, предаде Анадолската агенция.

Във видеопослание, изпратено до Световната правителствена среща на върха в Дубай, турският лидер заяви, че екипите са извадили над 8000 оцелели от отломките на труса в Южна Турция.

По думите му също така голяма част от над 81 000 души, ранени при земетресенията, са вече изписани от болниците.

Ердоган: Ще предприемем мерки срещу мародерите в засегнатите от трусовете райони

"Бих искал още веднъж да благодаря на всички приятелски и братски страни, които денонощно събират помощи за нашия народ, подкрепят с екипите си усилията ни за търсене и спасяване на хора и не ни забравят в молитвите си", добави Ердоган.

Турция, която е изправена пред едно от "най-големите природни бедствия" не само в своята история, но и в историята на човечеството, никога няма да забрави "приятелството, което показахте в този мрачен ден", каза още той.

По думите му земетресението още веднъж е показало значението на международната солидарност.

По последни данни броят на жертвите на земетресенията в Турция нарасна на 31 974 души. 

ВСИЧКО ЗА СМЪРТОНОСНИЯ ТРУС В ТУРЦИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Мина Димитрова, БТА