Какво отговориха собствениците на спортната база?

Александра Фейгин ще пропусне държавното първенство по фигурно пързаляне. Най-добрата ни фигуристка няма да участва заради липсата на условия за подготовка. Тя тренира в Зимния дворец на спорта, но минусовите температури и произтичащата от това опасност от травми принуждават олимпийската ни състезателка да спре подготовката си за надпреварата.

„С моите треньори решихме да се откажа от това първенство, защото условията стават все по-непоносими и много по-травмоопасни. Знам, че е по-добре да се запазя, отколкото да се впусна на държавно първенство и да се стигне до травма”, каза Фейгин.

Фигуристката обясни, че преди няколко години в Зимния дворец е правен ремонт. В първите месеци след това било много топло. „От известно време ситуацията се влошава всекидневно. Непоносимо е, карам с пет горнища”, допълни тя.

Собствениците на Зимния дворец коментираха, че е възникнал проблем с климатичната инсталация, но се прави всичко възможно за поддържане на материалната база.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.