Няма данни сред мигрантите да е имало деца

Общо 11 от пострадалите при инцидента с мигранти край село Локорско са настанени в няколко болници в София. Това каза здравният министър Асен Меджидиев.

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО ВИЖТЕ ТУК

"Двама души са настанени в реанимацията на “Света Анна”, двама в реанимацията на “Пирогов” и шест в реанимацията на ВМА", каза Меджидиев. “Отделно има трима настанени - двама в токсикологията на ВМА и един в токсикологията на “Пирогов”, допълни той. 

“Целите са с наранявания по тялото”, каза още здравният министър. Не е ясно обаче от какво мъжете са получили нараняванията. 

Откриха 18 мъртви мигранти в камион край София (ВИДЕО+СНИМКИ)

Един от тях е откаран в “Пирогов” с дихателна недостатъчност. Друг е бил с психомоторна възбуда. “Четири човека бяха нужни, за да го седираме”, каза здравният министър, който отиде на място в “Пирогов”, за да ги прегледа. 

Меджидиев е категоричен, че мъжете са държани в това състояние повече от 24 часа. 

“Дори не можем да установим контакт с тях”, каза той и допълни, че няма пряка заплаха за живота им, но тримата са в тежко състояние. 

От ВМА съобщиха, че до 18.00 часа в Спешното отделение на Военномедицинска академия са докарани осем мъже. Петима от тях са настанени в реанимация, като четирима са в тежко състояние и се е наложила интубация и командно дишане. Трима души са настанени в Клиника по спешна токсикология.

До момента няма данни сред мигрантите да е имало деца.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.