Третият пациент, настанен в спешния институт, е контактен

В „Пирогов” са настанени седем от пострадалите пътници в камиона с починали мигранти, открит край София. Единият от тях е контактен и се намира в триажна зала. Другите двама са в по-тежко състояние, каза за NOVA д-р Диана Димитрова от спешния институт. Трима от пациентите са мъже на видима възраст 20-25 години. Нямат документи и не е ясно каква е националността им.

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ИНЦИДЕНТА

Малко по-късно, на извънреден брифинг в "Пирогов", бе съобщено, че младите мъже не са се хранили и са намерени мокри и премръзнали. "Мигрантите са страдали от липса на кислород. В момента уточняваме какво точно е състоянието им", заяви началникът на Спешното отделение.

След около час в лечебното заведение бяха докарани още трима от намерените в камиона чужденци. Медиците все още не могат да разберат какво точно се е случило, тъй като мигрантите не говорят български. Очаква се преводач, както и стабилизиране на състоянието им.

При инцидента починаха 18 човека, а ранените са 34. Те са транспортирани за лечение в няколко столични болници.

Откриха 18 мъртви мигранти в камион край София

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.