По-рано излезе информация, че той е трябвало да излежава присъда в момента

Прокуратурата даде информация за присъдите на един от задържаните по случая „Локорско”, за когото по-рано се появи информация, че трябвало в момента да излежава присъда.

Справка, изготвена за NOVA, показва, че организаторът на престъпната група, за която обвинението твърди, че е лидер на бандата, има множество предходни присъди. Последните две са, както следва:

Задържан за случая „Локорско” трябвало в момента да е в затвора

1.     В сила от 24.11.2022 г. за каналджийство, извършено на 08.08.2022 г. Като му е наложено  ефективно наказание "лишаване от свобода" за 5 месеца.

2.     От 08.08.2022 г. - когато е извършено според прокуратурата престъплението, до 24.11.2022 г., когато е издадена присъдата,  по закон му е приспаднато времето, в което е бил задържан. Затова законът е категоричен - в място за лишаване от свобода се изтърпява само остатъкът от наложената присъда. Затова лидерът напуска затвора на 6 януари 2023 г.

3.     Второто му осъждане е от 19.01.2023 г. Отново за каналджийство, извършено на 11.07.2022 г. И отново има ефективно наказание от 5 месеца "лишаване от свобода".

4.     Тъй като двете престъпления са извършени в рамките на изключително кратък период от време, а между тях няма издадени присъди за каквото и да е друго престъпление, следва да му се наложи едно общо най-тежко наказание. То е 5 месеца "лишаване от свобода". И те към настояща дата са изтърпени. Във връзка с появила се по-рано информация, че е трябвало в момента да излежава присъда.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.