BYD е един от най-големите китайски производители на електрически коли

BYD, съкратено от „изгради мечтата си”, е един от най-големите китайски производители на електроавтомобили. Моделът на компанията - Atto 3, е доста по-различен от останалите електрически коли. Той има една суперфункция - възможността да се променя посоката на дисплея.

Колко добро е новото електрическо SUV от Seres (ВИДЕО)

Atto 3 е с мощност 150 kW и ускорява от 0 до 100 за 7,3 секунди. Максималната му скорост е 160 км/ч. Отличава се с модерен спортен дизайн, без да е футуристичен. С дължина от 4,45 м колата се нарежда между ID.3 и ID.4 на „Фолксваген”.

Батерията е отличителният белег на Atto 3. Вместо литиевойонни, с каквито са повечето електроавтомобили, в случая е използвана литиево-желязна фосфатна батерия. Само тя издържа т.нар. „пиронен тест”, при който в батерията се забива пирон.

Има ли недостатъци моделът гледайте във видеото. То е част от предаването „Ускорение” на „Дойче веле”, което се излъчва всяка събота от 21.25 ч. и вторник от 14:30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле” и в ефира на „Събуди се” по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.