Новите земетресения станаха точно две седмици след опустошителните трусове отново в район близо до границата със Сирия

Най-малко шестима души са загинали и близо 300 са ранени при двете земетресения с магнитуд 6,4 и 5,8, ударили Югоизточна Турция ввъв вторник вечерта. 

Трусовете предизвикаха паника сред населението, което вече пострада от предишните опустошителни земетресения преди две седмици.

Новите земетресения станаха точно две седмици след опустошителните трусове отново в район близо до границата със Сирия.

Първият трус с магнитуд 6,4 беше регистриран снощи малко след 20 часа местно време, край град Антакия, главния град на провинция Хатай.

Земетресение от 6,4 на границата между Турция и Сирия, има загинали (ВИДЕО)

Вторият трус, с магнитуд 5,8 последвал три минути по-късно, в същия район. Земетресенията са усетени в Египет, Израел, Ливан и Сирия.

Регистрирани са десетки вторични трусове с по-малка сила. Срутили са се сгради, отслабени от земетресенията на 6 февруари. Турските власти призоваха жителите в засегнатите райони да не влизат в сградите. Срутени постройки има и в Северозападна Сирия, както в контролирани от бунтовници места, така и в Алепо, който е под контрола на сирийското правителство. 

За паниката, която са предизвикали новите трусове говорят кадрите от турска телевизия, на които се вижда как депутат прекъсва интервю и се втурва да бяга.

ВСИЧКО ЗА СМЪРТОНОСНИЯ ТРУС В ТУРЦИЯ ЧЕТЕТЕ ТУК

 Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook