Едно от доказателствата по делото са записи от СРС-та

Постоянен арест за полицая от столичното 9-о Районно управление, обвинен за подкуп, реши Софийският градски съд. Оперативният работник Валентин Тренев е обвинен за това, че е поискал 5 000 лева подкуп, а е взел 2 000 лв. от бизнесмен, за да потули преписка.

Едно от доказателствата по делото са записи от специални разузнавателни средства, запечатали среща между униформения и бизнесмена, от когото е бил поискан подкупът.

Според прокуратурата служителят на МВР е избрал да получи подкупа на оживено място. Това станало на столичния булевард „Царица Йоанна” в автомобила му. След това тръгнал, включвайки се в интензивния трафик. Преди да бъде задържан, възникнал пътен инцидент между автомобила на обвиняемия и колата на „Вътрешна сигурност”. Защитата твърди, че инцидентът е настъпил, защото колата на „Вътрешна сигурност” е засякла Тренев.

Полицаят и адвокатът му поискаха по-лека мярка за неотклонение, тъй като здравословното състояние на Тренев било тежко. В съдебната зала се посочи, че той е с бъбречна криза и възпален глезен. Като аргумент да излезе на свобода, защитата обяви, че полицаят се грижи и за болната си леля. 

„В такива производства обвиняемите - здрави, прави мъже, бързо се разболяват. Изскачат различни документи, свързани със здравословното им състояние”, коментира наблюдаващият прокурор Димитър Франтишек.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.