В началото на войната той опитва да замине за фронта, но военните му отказват

Всеки човек в Украйна преживява последните 12 месеца по различен начин, но има и общи неща в усещанията им. Това са тъгата, страданието, липсата на близки хора.

Актьорът и предприемач Олег Загородний играе главната роля във филма „Жар птица”. Лентата бързо печели популярност и в Украйна, и в чужбина. На 24-ти февруари, вместо да представя филма по света, Олег Загородний опитва да замине за фронта, но без успех. Военните му отказват, но не него му идва друга идея – да прави дрехи за армията и да ги дарява. Дизайнерката Оксана прави моделите, а Олег доставя платовете. Започнали с 20-30 униформи на месец, а този март броят им ще е 500.

„Очевидци на 24-ти февруари”: Спомените на руснаци и украинци за първите часове на войната (ВИДЕО)

Актьорът казва, че не може да си представи да се занимава с кино в момента. „Изгубих една година от кариерата си. Най-добрата, защото филмът се завъртя по целия свят. Давам си сметка, че най-важното нещо сега, тъй като съм украинец, е да правя всичко, за да подкрепям армията”, казва Загородний.

„Руснаците могат да и днес да приключат с тази война. След това трябва да изчистят територията ни от присъствието си и да върнат всичко. Да, не могат да върнат живота на загиналите, но може да платят за домовете ни, за бизнесите ни, за бъдещето ни. Така и ще стане. Те ще платят. Русия ще плати за всичко. Ние ще се борим до края, който за нас ще бъде победен”, категоричен е украинецът. Според него руските му колеги мразят режима на Путин. Олег обаче не разбира защо не въстанат срещу него.

Повече гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.