Темите на изминалите седем дни през погледа на таксиметров шофьор

Партиите започнаха с подреждането на листите, а Брюксел ни каза, че за евро може да мислим евентуално чак през 2025 година. Светът пък отбеляза цяла година от началото на войната в Украйна.

Точно 34 дни до изборите на 2 април ЦИК все още няма яснота как ще работи видеонаблюдението. Според закона във всяка секция трябва да има камера или някакво устройство, което да може да проследи обработката на всяка бюлетина, когато комисиите започнат да броят след края на изборния ден. Тепърва ще се изяснява как и кога ще бъдат обучени членовете на различните секции, за да могат да работят с устройствата. Тепърва и ще се купуват въпросните устройства.

През седмицата директорът на държавната млекопреработвателна компания беше уволнен. Три дни, след като свали цените във фирмените магазини с между 5 и 30% и обяви, че оскъпяването всъщност се случва във веригите. Появиха се обвинения за злоупотреби, дори и за нискокачествена продукция.

Изминалите седем дни бяха белязани и от войната в Украйна. Отбелязахме година от началото на конфликта. 365 дни от първите удари на Русия. Светът не допускаше, че в Европа може да се води война през 21 век. Въпреки първоначалните сметки, че всичко ще свърши бързо, продължаваме да броим дните война.

Темите на изминалите седем дни през погледа на таксиметров шофьор гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.