Деветима души са оставени под наблюдение

Един загина, а други 32 бяха ранени при катастрофа на бус с мигранти на магистрала "Тракия" в неделя. Инцидентът стана в ранните часове близо до Чирпан.

В Спешна помощ - Стара Загора са докарани 31 пациенти, пострадали от инцидента.

"Първоначално имахме данни за 15 души, оставени под наблюдение. Тази сутрин броят им вече е 9. 12-годишно дете остава в клиниката по реанимация. То е със значително подобрение, със слаби болки и няма температура. Останалите болни също са стабилни, без опасност за живота. Един остава в интензивното отделение, а останалите са в клиниките по неврохирургия, гръдна хирургия и ортопедия. Има един опериран в ортопедия. В гръдна хирургия е настанен един пациент с пневмоторакс, който е в стабилно състояние. Към края на седмицата вероятно всички ще бъдат изписани. Комуникираме с тях чрез преводач", обясни медик от болницата в Стара Загора.  

След удара в мантинелата, шест линейки се отзовават на сигнала за тежката катастрофа.

Бус с нелегални мигранти катастрофира на АМ “Тракия”, един загина, други 30 са в болница (ОБЗОР)

Капацитетът на буса е 1,5 тона, а той е превозвал около три. Полицията продължава да издирва шофьора на превозното превозното средство, който избяга от мястото на произшествието. Според източници на NOVA, въпреки че е със софийски регистрационни номера, бусът е регистриран на малоимотен мъж от Сандански. На негово име има регистрирани още превозни средства. В едно от тях на 4 януари са заловени бежанци.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.