За това сигнализираха родителите на детето

8-годишно дете получи вътрешни изгаряния, след като по думите на родителите му, пило бутилиран плодов сок в хотел в „Златни пясъци”. Детето лежало дни наред в интензивното отделение на болница „Света Марина” във Варна. Било прието по спешност на 11 февруари и е изписано чак на 23 февруари, когато неговата майка потърси екип на NOVA.

По думите ѝ във въпросната вечер дъщеря ѝ Радостина е пила от сока и секунди след това почувствала силно парене в устата и гърлото. Започнала да ѝ излиза пяна от устатата. Заради изгарянето на хранопровода в болницата са ѝ правени редица манипулации. Полицията разследва случая, след като именно лекарите от здравното заведение са подали сигнал до органите на реда.

„Тя сама си отвори сокчето, което беше бутилирано”, разказа в ефира на „Здравей, България” майката на детето Таня Колева. По думите на бащата Ивайло от хотела са казали, че до момента не са имали проблем с този вид напитки.

Все още не е ясно какъв токсин се е съдържал в напитката. Съмненията на родителите са, че точно в тази бутилка сок е имало опасно вещество. Абсолютно всичкото количество от сока, което е открито в хотела, е иззето и е дадено за изготвяне на експертизи.

От Агенцията по безопасност на храните заявиха, че всички налични количества сокове от партидата, за която има съмнение, че е причина за инцидента, не са в продажба и няма опасност за гражданите. От фирмата-производител на сока в писмено становище заявиха,че оказват съдействие на контролните органи и застват зад качеството и безопасността на техните продукти. А семейството на Радостина се надява детето да няма трайни увреждания.

От Районна прокуратура – Варна съобщиха, че във връзка със случая е образувано досъдебно производство. Уведомена е Областната дирекция на БАБХ, която също извършва проверка на случая според компетенциите си.

Повече гледайте във видеото.  

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.