Причината - защита не се е запознала с всички доказателства на прокуратурата

Съдът в Охрид отложи делото за побоя над Християн Пендиков за 5 април тази година. Причината - защита не се е запознала с всички доказателства на прокуратурата. Потърпевшият не дойде в залата. 

Македонски вицепремиер иска разследване срещу бития Пендиков - бил обидил РСМ

Той беше представен от негов адвокат, който каза, че не е ясно кога и дали Пендиков ще може да дойде до съда предвид здравословното му състояние. Подсъдимият Илия Спасески запази пълно мълчание. 

Часове преди заседанието полицаи окупираха преките около съда в Охрид, за да проверяват всеки съмнителен за лични документи. А пред съда застана първият обвиняем за побоя 24-годишният македонец Илия Спасески.

Един от основните въпроси за съда беше, ще се яви ли Пендиков в съдебната зала. Според адвоката му Стефан Карамишевски засега здравословното му състояние не позволява. "Ще дойде, когато завърши лечението си", посочи Стефан Карамишевски, адвокат на Християн Пендиков.

От прокуратурата вече са поискали информация от български власти къде живее Пендиков, за да може да му бъде пратена призовка за разпит като пострадал. Остава тезата на обвинението, че младежът е бил пребит, защото има българско самосъзнание. Подсъдимият запази мълчание. А адвокатът му отрече престъплението да е извършено заради етническа принадлежност.

Следващото заседание е на 5 април. Тогава ще стане ясно и какво парично обезщетение ще поиска адвокатът на Пендиков за побоя. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook