“С тази позитивна програма, вярвам, че ще сме първи. Ще бъде много скъпо за всеки, който не я подкрепи”, каза експремиерът

Коалицията ПП-ДБ ще е първа политическа сила и ще състави правителство. Това заяви Кирил Петков в студиото на “Здравей, България”.

“Имаме нова политическа сила с претенции да получи първото място, да прекрати политическата криза и служебната злоупотреба с власт”, каза и Атанас Атанасов от ДБ.

Двамата коментираха и разследването на европрокуратурата в няколко ТЕЦ-а у нас. “ТЕЦ “Брикел” ни показа отново, че имаме голям проблем с правосъдната система. Не е нормално да разчитаме само на европрокуратурата за схемите в енергетиката и американското правителство да ни показва, че 8 от най-корумпираните хора в Европа са у нас, а българската прокуратура да стои там като мълчалив свидетел. Не може да разчитаме само на външните сили. Време е да сменим този модел”, категоричен бе Петков. 

Приоритети на новата коалиция са Шенген, членството в еврозоната и провеждането на здравна реформа. “С тази позитивна програма, вярвам, че ще сме първи. Ще бъде много скъпо за всеки, който не я подкрепи”, каза експремиерът.

Той посочи, че вече 100 организации са подписали тяхната “Книга на каузата”, а към коалицията им са се присъединили още 6 формации. 

“Имаме амбицията да убедим хората да ни подкрепят”, потвърди и ген. Атанасов. 

Относно партньорство с ГЕРБ, Петков отрече да има такъв възможен сценарий. 

“Мисля, че няма вариант, в който да се постигне равновесие. Ще бъдем първа политическа сила. Ние сме единствените, които се обединяваме”, каза той. 

А ген. Атанасов обеща да подходят отговорно, да бъдат диалогични и да водят преговори, но без "корупционерите”. 

“Този, който иска изтощаване на противника и последователни избори, е Борисов. Ако ГЕРБ са първа политическа сила - тогава ще има избори наесен”, категоричен бе Атанасов.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.