Най-интересните кадри зрителите ще видят скоро в "Темата на NOVA"

Какви са преживяванията, които най-силно впечатлиха екипа на NOVA, прекарал 25 дни в Антарктида и кои спомени ще запазят завинаги? Репортерът Благой Цицелков и операторът Николай Кънчев с интересен разказ за преживяното в ефира на "Твоят ден" по NOVA NEWS. 

"Готвихме на борда за екипажа, но всичко се движеше и беше много интересно да режеш продукти. В Антарктида абсолютно всичко се чува и вижда на километри от теб. Това е странното и ти дава по-различен ъгъл", обясни Кънчев.

Полярният ни кораб акостира на остров Ливингстън (ВИДЕО+СНИМКИ)

Цицелков разкри, че екипът се е качвал на борда на кораба два пъти. "Първият път имаше курсанти, които помагаха на екипажа. След 20 дни плаване, се качихме в Аржентина, а екипажът имаше нужда от помощ. Така всеки ден давахме вахта. За първи път български кораб стига до Антарктида. Дори испанският се развали и спасявахме неговия екипаж", разказа той. 

"Благодарение на кораба ще се провери как климатичните промени се отразяват на почвата. Обмисля се зоната на изследванията да е защитена'', каза още репортерът. 

Кадрите и разказите от "Антарктида" зрителите на NOVA ще видят скоро в "Темата на NOVA".

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.