Каква е причината ремонтът да бъде замразен?

Ремонтът на Спешното отделение в УМБАЛ-Стара Загора е спрян, а по план трябваше да завърши през март тази година. Сега всички спешни пациенти преминават през коридори със започнат и изоставен ремонт с изкъртени врати. 

Колко плащаме за лекарства, ако се разболеем от грип

Според директора проф. Йовчо Йовчев ремонтът е започнал през август 2022 г. "Заради промяната на цените на основните строителни материали и покачването на заплащането на труда, в момента на територията на Спешното отделение няма никаква ремонтна дейност. Това е докладвано на МЗ. Надяваме се до края на годината ремонтът да приключи", заяви той.

По думите му отделението за пръв път се ремонтира основно от създаването на болницата през 1977 г. "РЗИ са издали предписание. Анализираме го, за да променим потока на пациенти, защото ако затворим този основен коридор, възникването на ПТП ще създаде трудности при транспортирането и свалянето на пациентите. Необходима е актуализация на основни договори", обясни д-р Йовчев.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.