Разследване на Васил Иванов

Преди седмица в „Темата на NOVA” ви показахме разследване на журналиста Васил Иванов за сигнали за пътни полицаи, които си измислят факти и обстоятелства в издадени от тях актове за нарушения. При обжалване, според сигналите, униформените потвърждават тези неистини пред съда, а съдиите обикновено отсъждат, вземайки предвид точно техните показания. Много от сигналите бяха от Шумен.

След „Темата на NOVA”: Десетки сигнали от шофьори за нарушения на пътни полицаи

След излъчване на разследването десетки шофьори потърсиха екипа на NOVA. Те твърдят, че са потърпевши от подобни действия на пътните полицаи в града. Свидетелите казват, че имат и доказателства.

Шофьор на камион се оплака, че е санкциониран на място, без да е съвсем ясно как точно той се е оказал издирваният нарушител. Когато обжалва нарушението, съдът иска записа от патрулния автомобил. От КАТ-Шумен изпращат малко по-дълъг запис, който обхваща времето половин час преди и половин час след случая.

Спазват ли самите пътни полицаи правилника за движение по пътищата? Още от Васил Иванов - гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook