При нея загинаха 44 души, а над 80 бяха ранени

Продължава разследването на влаковата катастрофа, която стана вчера край Лариса в Гърция. При нея загинаха 44 души, а над 80 бяха ранени. Сред пътниците е имало и българи. Те са без опасност за живота. Консулът на България в Солун заяви, че двамата са освободени за домашно лечение.

Остава въпросът колко хора са в неизвестност. Вчера се говореше за около 10 души, но може да се окаже, че са около 40. Тази сутрин беше преместен бар-вагонът, а под него спасителите откриха много тела.

Гърция обяви тридневен траур. Властите арестуваха началника на жп гарата в Лариса. Той е обвинен в причиняване на масова смърт по непредпазливост. Една от основните версии, по която гръцките власти работят е човешка грешка.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Демонстранти се събраха снощи на протест в Атина пред сградата на железопътната компания, чиято композиция участва в трагичния инцидент.

Стигна се и до сблъсъци между полиция и протестиращи. Наложило се е силите на реда да използват сълзотворен газ срещу демонстранти, които хвърляли камъни по сградата на частната жп компания. Повечето демонстранти са млади хора, които искат адекватни и бързи решения от властите.

Протест в Атина след влаковата катастрофа, стигна се до сблъсъци с полицията (ВИДЕО)

Всички влакове по маршрутите на основната гръцка железопътна компания „Хеленик трейн" няма да се движат днес, след като Гръцката федерация на железопътните служители обяви 24-часова стачка.

Според гръцките железничари в основата на трагедията стои лошото състояние на железопътната инфраструктура в страната.

„Студентите са се събрали тук пред офисите на компанията с много гняв, шокирани от случилото се днес, където бяха изгубени толкова много животи и души”, заяви Костас Демос, председател на студентска асоциация. 

ВСИЧКО ЗА ЖЕСТОКАТА КАТАСТРОФА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook