Той е вдъхновен от личните му преживявания

Британският изпълнител и автор на песни Ед Шийран заяви, че предстоящият му албум „Subtract“ ще излезе на 5-и май, съобщи ЮПИ.

По думите на Шийран албумът е вдъхновен от личните му преживявания, свързани със „страх, депресия и безпокойство“.

„Работих по „Subtract“ в продължение на десетилетие. Исках да направя идеалния акустичен албум – написах и записах стотици песни с ясната визия за резултата, който смятах, че трябва да се получи“, каза Шийран в сряда.

Aдел и Ед Шийрън отказаха участие в коронацията на Чарлз III

„Но в началото на 2022 г. няколко случки промениха живота ми, психическото ми здраве и в крайна сметка начина, по който гледах на музиката и на изкуството“, обясни 32-годишният певец. „В рамките на един месец бременната ми съпруга научи, че има тумор, а лечение не беше възможно до раждането. Най-добрият ми приятел Джамал, който е като брат за мен, почина внезапно, а аз се озовах в съда, принуден да отстоявам почтеността и кариера си. Обзеха ме страх, депресия и тревожност“.

Носителят на награди „Грами“ добави, че записването на албума е било терапевтично, защото му е помогнало да се справи с тези чувства.

Ед Шийрън кръсти дъщеря си на планета

„Писах песните, без да мисля за крайния резултат – просто писах каквото ми дойде. Отне ми малко повече от седмица, за да заменя създаденото по време на онзи десетилетен процес с най-задълбочените и най-мрачните си мисли“, каза той.

Ед Шийран се ожени за съпругата си Чери Сийборн през 2019 г., а сега двойката има две деца.

Последният албум на британската звезда „Equals“ излезе през 2021 г. Над 150 милиона копия са продадени от всеки един от петте му албума досега.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.