Мнозина смятат, че влаковият инцидент е бил въпрос на време

Протести в Гърция след челната катастрофа между два влака. Демонстрации се проведоха в Атина, в Солун и Лариса. Днес в 12 ч. ще има мълчаливи протести на студенти. Освен това ще има 24-часова стачка на влаковете.

Хиляди на протести в Гърция след челната катастрофа между два влака (ВИДЕО)

Мнозина смятат, че това е инцидент, за който е било въпрос на време да се случи. Протестите са на гневни хора срещу управлението на жп транспорта. Снощи млади хора казаха, че искат да пътуват безопасно по железниците. Протестът тръгна на шествие до жп гарите. Всичко беше мирно и спокойно, докато провокатори не решиха да ескалират ситуацията. Така възникна напрежение с полицията - хвърляха се бомбички и коктейли "Молотов". Нямаше пострадали полицаи или демонстранти.

Инцидентът ще се отрази и на политическата сцена. Парламентът трябваше да се разпусне на 10 март, а изборите да се проведат през април, най-вероятно това няма да се случи. Предстои кабинетът да заседава през уикенда, тъй като днес е ден на траур.

ВСИЧКО ЗА ЖЕСТОКАТА КАТАСТРОФА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook