Който е намерил свободата, може да води останалите, смята Ивайло Захариев

Аз съм от поколението, което приема това за своеобразен патриотичен кич. Веят се знамена, пеят се политически песни. За децата ни обаче това е патриотично възпитание. Аз съм "за" това 3 март да е празник. Това каза за "Твоят ден" навръх 3 март актрисата Гергана Стоянова.

Според нея сега е моментът да си изберем треторазрядни актьори, които да ни управляват. "Дали да се празнува 3 март се коментира отдавна. Всички, които протестират срещу този празник, всъщност протестират срещу политическия акт на обявяването му за национален празник. Имаме история, а нямаме характер. Хубаво е да отбележим днешния ден, за да си спомним, че в историята е имало българи, които са притежавали силен характер", смята тя.

Димитър Радев: Изкуството е за да задава въпроси и да ускорява сърдечния ритъм

Актьорът Ивайло Захариев смята, че е хубаво да се замислим за истинските неща, забравяни в ежедневието - като например свободата. "Аз ще поговоря с децата си защо и какво се е случило днес. Културата води до освобождаване. Пример е Левски, който е бил свободен чрез духа си, не се е спирал пред пречките. Това мислене го е подтикнало да води хората към свобода. Който е намерил свободата, може да води останалите. Трябва да се съюзяваме в такива моменти. 

По думите му не бива да търсим личната си правота, а общата.

Повече гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА ДЕНЯ НА ОСВОБОЖДЕНИЕТО ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook