За втора поредна година общината на Лос Анджелис (Los Angeles City Hall) светна в цветовете на националния трибагреник

Генералното консулство в Лос Анджелис освети знакови сгради в Лос Анджелис, Сиатъл и Финикс в бяло, зелено и червено по случай националния празник на България, 3 март.

За втора поредна година общината на Лос Анджелис (Los Angeles City Hall) грейна в цветовете на националния трибагреник на страната ни.

Тази инициатива е от изключителна важност, защото се случва за първи път в историята на този важен американски мегаполис и на Западния бряг на САЩ. България е първата чужда държава, уважена по този начин за своя национален празник.  

Ниагарският водопад бе осветен с цветовете на българския трибагреник

На осветяването присъстваха много сънародници и чуждестранни гости, представители на консулския корпус, местните власти и др.

Популярният български ансамбъл за народни танци от Лос Анджелис, „Хоротропци“, направи флашмоб, а екипът на генералното консулство раздаде мартеници и български знаменца на всички присъстващи.  

Тази година по случай националния празник на България, в бяло, зелено и червено, грейнаха, също така един от символите на Сиатъл – прочутото виенско колело в центъра на града, а за първи път беше осветена и знакова сграда в щата Аризона – тази на общината на столицата Финикс.    

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.