На места акциите бяха съпроводени с вандалски действия

Протестна вълна назрява сред ученици във Великобритания, които не са съгласни с някои промени в правилата за поведение в клас. Акциите в някои учебни заведения прераснаха във вандализъм с хвърляне на кошчета за боклук и маси.

Учениците са недоволни от забрана да посещават тоалетна по време на час, от проверки дали си навиват полите, за да станат по-къси и от въвеждането на унисекс санитарни помещения. 

Протестите се организират основно в социалната мрежа TikTok. Клиповете от тях имат хиляди гледания. Най-изненадващото обаче е, че са силно подкрепяни и от много родители. Това кара учителите да се притесняват, че маршовеte могат да се превърнат в масово и застрашаващо обществения ред недоволство.

Специалисти на Острова казват, че вълната от протести идва на фона на голямо недоволство сред младите британци, че житейската им перспектива се изкривява от образователната система.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.