Има ли задръствания и кои са обходните маршрути

Нови пътни тапи в София. В следващите три месеца предстои ремонт и изграждане на канализация в столичния квартал „Драгалевци“. Заради строителството част от булевард "Черни връх" - над Околовръстния път, ще бъде затворена.

Първият етап от изграждането на канализация в квартала стартира от входа на „Драгалевци” откъм кръговото движение на бул. „Черни връх”, обясни Кънчо Кънев, зам.-кмет на район „Витоша”.

Има направена организация на движението в района. „Минава се през кръговото на Околовръстния път, в локала в посока кв. „Младост”, след което се завива надясно по ул. „Константин Помянов”, която е еднопосочна в посока квартала и се излиза на ул. „Папрат”, малко над гробището. В посока център се минава отново по ул. „Папрат”, по ул. „Ламар” над стадиона, по ул. „Къпинка”, обясни Кънев. Той подчерта, че не са закривани спирки на градския транспорт.

Директорът на "Аварийна помощ и превенция" към Столичната община Красимир Димитров заяви, че организацията на пътя е създадена от екипи на СДВР и на общинска полиция.

Този етап от ремонта ще продължи около два месеца.

Повече по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.