Всички изходи на града са блокирани

Кражба е извършена от паркиран инкасо автомобил във Враца, научи NOVA. Двамата охранители излезли, за да вземат пари от магазин и оставили инкасото без надзор с отключена странична врата. По информация от източници на NOVA откраднатата сума е между 300 000 и 400 000 лева.  Всички изходи на града бяха временно блокирани.

„Сигнал за кражбата е получен в районното управление в 11.27 ч. Установихме, че инкасо автомобила е бил паркиран на паркинга в 10.45 ч. Двама охранителни са влезли в магазина, за да извършат инкасова дейност. При излизането им е направило впечатление, че ключалката е отключена, а парите ги нямало. Извършват се проверки. Преглеждат се камери, няма конкретен заподозрян. Има свидетели, които твърдят, че е забелязано лице, но нямаме повече информация”, каза по време на брифинг ст. комисар Цветко Нинов, директор на Областната дирекция в града.

Тече проверка и на частната охранителна фирма. Съгласно закона за частната охранителна дейност в автомобила трябва да остане човек и да е със запален двигател, уточни комисарят.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook