Санкциониран е бащата на момчето

18-годишно момче е излъгало баща си, че е дало 100 лв. на полицаи в Самоков, за да не му връчат фишове за извършени нарушения. 

Постоянен арест за полицая, обвинен за подкуп

Всичко се случва на 9 март около 22 часа, когато младежът се прибира у дома и разказва на баща си, че бил спрян за проверка непосредствено пред сградата на РУ-Самоков. По думите му униформените извършили справка, която установила, че младежът има множество фишове за извършени нарушения. За да не му ги връчат, той самият им дал 100 лв., които те взели, разказа Мариола Маркова, говорител на ОД на МВР - София.

Бащата подава веднага сигнал за корупционно поведение. По случая започнала проверка, а бащата и синът са поканени в сградата на районното управление за снемане на сведения и подаване на официална жалба. 

Съдът гледа мярката на обвинения за подкуп полицай

След няколко беседи с двамата и проверка на показанията, става ясно, че има несъответствия и сигналът е фалшив. По думите на 18-годишният шофьор колата на служителите на реда, които го спрели, била бял “Опел Астра”, с какъвто Районното в Самоков не разполага. Камерите за видеонаблюдение също не са заснели по това време и на въпросното място да е имало проверка на автомобил. Няма и сведения за справка на водач с посочените лични данни. 

Задържаха полицай в София заради подкуп

По-късно момчето си признава, че е проиграло парите в казино. 

Водачът има книжка от края на месец ноември миналата година. Въпреки че няма множество фишове, както самият той твърди, има няколко глоби - за превишена скорост, непоставен колан и друго маловажно нарушение, които обаче са платени. 

Заради фалшивия сигнал е наложена санкция на бащата, който е подател на невярната информация. Глобата може да достигне 5000 лв. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.